– Om cryoterapi

Smertelindring med cryoterapi

Sundhed & smerteterapi med cryobehandling

Har du smerter af kronisk karakter, så kan der være hjælp at hente i vores helkrops-cryobehandling. Behandlingen påvirker bl.a. nervesignalerne og nedsætter deres transmission, hvilket kan reducere mængden af smertesignaler, der bliver sendt til hjernen. Derved opnår du smertelindring med cryoterapi.

Cryobehandling har også vist sig at have en positiv og antiinflammatorisk virkning, idet den udløser en stigning i hormonet noradrenalin, som er kroppens naturlige smertestillende middel. Undersøgelser indikerer, at kroppen producerer 3-5 gange mere noradrenalin under og efter en cryobehandling.

Cryoterapi som smertelindring ved fibromyalgi og migræne

Mange mennesker med sygdomme som fibromyalgi (smerter i musklerne, træthed og nedsat fysisk udholdenhed), reumatoid arthritis (leddegigt) og rygsmerter har oplevet, at helkrops-cryoterapi reducerede deres smerter, og undersøgelser har konkluderet, at behandlingen var en vigtig del af deres rehabiliteringsforløb.

Ligeledes har mange migrænepatienter oplevet en positiv effekt og smertelindring med cryoterapi. Migrænesmerter skyldes udvidelse af de kraniale blodkar, også kaldet vasodilatation. Undersøgelser har vist, at afkøling anvendt især ved starten af et migræneanfald var med til at reducere smerterne for patienterne. Denne forskning menes at være bevis for den potentielle effekt af målrettet afkøling på at forhindre udbrud af migræne og reducere migrænesmerter.

Udfordringen for mange migrænepatienter er, at smerterne / symptomerne opstår “ud af det blå”, og hvis behandlingen udelukkende sker lokalt, f.eks. med ispose, så kan det faktisk skade mere end gavne. En ispose er effektmæssigt ikke i nærheden af cryoterapi. Ligeledes er cryoterapi en “tør” behandling, hvorimod is i sagens natur smelter når den kommer i kontakt med den varme krop, og i værste fald kan beskadige huden under behandlingen.

Flere migrænepatienter har derfor udtrykt en mærkbar positiv effekt på hyppigheden af deres migræneanfald, ved at indgå i et mere fast forløb med helkrops-cryobehandling.

Bemærk: Det er vores klare anbefaling, at du konsulterer egen læge, hvis du er i tvivl om din sundhedstilstand egner sig til helkrops-cryobehandling. Vi henviser endvidere til den erklæring, du underskriver forud for din helkrops-cryobehandling.

Ny kunde?

Hvis du er ny kunde hos os, så anbefaler vi at du starter med et introforløb. Klik på linket og læs meget mere om det nedenfor.
Spar 28%

Udforsk de mange andre fordele ved cryoterapi

Tilmeld dig ventelisten til et medlemskab.

Når du har udfyldt formularen nedenfor, vil du modtage dit værdibevis via email og sms.