– Om cryoterapi

Vægttab med cryoterapi

Vægttab og Bodyshaping via cryobehandling

Det er veldokumenteret, at cryoterapi kan hjælpe med vægttab – dog er det desværre ikke så simpelt, at man kan give et konkret svar på spørgsmål som: ”Hvor mange behandlinger skal jeg have for at tabe 10 kg?”

Når du træder ind i cryoterapikammeret, hjælper kulden med at stimulere din krop, og dit stofskifte kommer hermed på overarbejde. For at opretholde kropstemperaturen imens du er i kulden, bruger kroppen nemlig store mængder energi, og det samme sker faktisk, når du træder ud af kammeret igen – bare med modsat fortegn. Opvarmningsprocessen, der finder sted, når du forlader det kolde kammer, får nemlig også kroppen til at bruge en masse energi. Hermed skabes der større mulighed for vægttab med cryoterapi, og amerikanske studier, viser, at det over tid kan have en positiv effekt på din forbrænding.

Nyere forskning viser også, at cryoterapi har en effekt på dine fedtceller. Vores kroppe indeholder både brune og hvide fedtceller, og der er stor forskel på, hvordan de hver påvirker kroppen. De hvide fedtceller er passive og opbevarer fedtet – det gælder primært det fedt, vi har på maven, lårene og hofterne, og som er sværest at komme af med. De brune fedtceller, som findes i hals, skuldre og det øverste af ryggen, er derimod metabolisk aktive.

Det betyder, at brune fedtceller ikke oplagrer fedt til perioder, hvor vi indtager få kalorier. I stedet forbrænder de brune fedtceller en masse næringsstoffer, især fedt og sukker, og en stor del af energien herfra er med til at holde kroppen varm.

Ved at udsætte kroppen for kontrolleret kulde, aktiveres de brune fedtceller. En del studier, bl.a. rapporteret i en artikel i The New York Times, har vist, at næsten alle har brune fedtceller, som kan aktiveres gennem kulde. Den samme artikel fortæller om et studie, der har vist, at overvægtige mus, der blev placeret i et koldt lokale i en uge, tabte 14% kropvægt (47% fedt) til trods for, at de indtog en kalorietung diæt.

Så hvis du ønsker at tabe fedt, vil vi mene, at du helt sikkert skal give cryoterapi et skud.

Sidst men ikke mindst:
En vigtig regulator for hvor meget vi spiser er mæthedshormonet leptin, som dannes i fedtvævet. Mange kender sikkert til følelsen af den hårde slankekur, der desværre betyder, man føler sig mere og mere sulten. Det skyldes ofte, at leptin-niveauet går ned, fordi man reducerer fedtdepoterne, hvor leptin dannes. Derfor oplever mange, at en slankekur er “et skridt frem og to tilbage”, fordi man til sidst giver efter for sulten og dermed ofte tager de tabte kilo på igen. Undersøgelser af helkrops-cryoterapi har vist, at behandlingen øger produktionen af leptin i fedtcellerne, og derfor oplever mange, at deres trang til at spise bliver mindre i forbindelse med behandlingerne.

Med andre ord er fordelen, at du kan forbrænde mange kalorier på bare en enkelt behandling. Forskning viser, at det over tid omdanner hvide fedtceller til brune fedtceller, samt har en gavnlig effekt på din trang til at spise. Det hjælper dig altså på flere parametre med at opnå et varigt vægttab med cryoterapi.

Ny kunde?

Hvis du er ny kunde hos os, så anbefaler vi at du starter med et introforløb. Klik på linket og læs meget mere om det nedenfor.
Spar 28%

Udforsk de mange andre fordele ved cryobehandling

Tilmeld dig ventelisten til et medlemskab.

Når du har udfyldt formularen nedenfor, vil du modtage dit værdibevis via email og sms.